- Info stranica

ITALIJA

Tradicionalna srdačnost i ljubaznost domaćina, njihov ležeran pristup u kombinaciji sa prekasnom okolinom, odlično pripremljenim stazama i bogat noćni život razlozi su da probate ono što Italija ima da ponudi kao skijaška destinacija.

Ukoliko je Vaš izbor za zimovanje Italija, sigurno nećete pogrešiti, jer je ovo zemlja u kojoj je zimski turizam izuzetno razvijen. Kada je u pitanju skijanje Italija nudi veliki broj poznatih skijališta, čije ste prizore do sada sigurno viđali na razglednicama. Na njenoj teritoriji se nalaze neka od najpoznatijih svetskih skijališta od kojih su neka u kalendaru svetskog skijaškog kupa. Smatra se da najbolje veštačko osnežavanje u Evropi imaju baš skijališta u Italiji.

U italijanskim Alpima odnosno na planinskom vencu Dolomiti je povezano čak 12 skijališta i ona čine jednu celinu. Na ovom ogromnom prostoru postoji 1200 km uredjenih skijaških staza i za sve važi jedinstvena ski karta ( skipass ). Skijališta su medjusobno povezana autobuskim linijama a neka od njih i sitemom žičara, gondola i ski liftova. Najpoznatiji centri su: Cortina d’Ampezzo, Madonna di Campiglio, Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena, Bormio, Livigno, Val di Fassa, Passo Tonale, Arabba, ...

Povratak na Zimovanja
-Kako da nas pronađete

Enigma putovanja

Adresa : ul. JNA 1, lokal 11, 19300 Negotin

Telefon: +381 19 541 991, +381 65 9546 355

E-mail : office@enigmaputovanja.rs