- Info stranica

FRANCUSKA

Francuska sve sigurnije postaje jedna od najpopularnijih i najprestižnijih skijaških destinacija. Veliki izbor skijališta, povezana ski područja i nepregledni kilometri širokih staza koje vijugaju po francukim Alpima, prostrana područja za freeride i odlični snežni parkovi - sve su to činjenice koje jednostavno govore same za sebe.

Francuska alpska skijališta nedaleko od Mont Blanca nalaze se na nadmorskim visinama od 1700 do 3000 m. To im pruža ne samo spektakularne vidike, nego i pouzdane vremenske i snežne uslove. Smeštaj je neposredno na skijaškim stazama, pa će strastveni skijaši maksimalno uživati u atraktivnim i dobro uređenim spustovima.

Prema pozitivnim iskustvima drugih alpskih zemalja, i u Francuskoj je prihvaćena politika jedinstvenog ski pass-a, što daje skijašima neverovatan izbor staza za skijanje tokom boravka. Mogućnosti za smeštaj su šarenolike, od starih, tradicionalnih sela do namenski izgrađenih centara. Turisti mogu da biraju smeštaj od jednostavnih apartmana, pa do hotela visoke klase sa 4 i 5 zvezdica. Samo 80 najvećih francuskih skijališta može da primi skoro 1 milion turista. Najpoznatiji centri su: Val d’Isere, Val Thorens, Alpe d’Huez, Risoul, Tignes, Meribel, Val d’Allos, La Plagne, Chamrousse ...

Povratak na Zimovanja
-Kako da nas pronađete

Enigma putovanja

Adresa : ul. JNA 1, lokal 11, 19300 Negotin

Telefon: +381 19 541 991, +381 65 9546 355

E-mail : office@enigmaputovanja.rs