ENIGMA putovanja
 
 
ENIGMA putovanja
 
 

Krstarenja

 

Krstarenja: ili ih volite ili mrzite. Ljubitelji cene luksuzne pogodnosti, i mnogo novih (i često egzotičnih) destinacija bez vožnje avionom, vozom ili automobilom. Što se tiče “hejtera” mnogi koji tvrde da krstarenja nisu za njih jednostavno verovatno nikada nisu išli na jedan takav put, misleći da to nije u njihovom fazonu, da su preskupa, da je vožnja brodom (najčešće zbog Titanika) opasna ili da ne omogućava pravo upoznavanje lokalnih kultura.

Suština ove vrste odmora je da se užitak plovidbe, kombinuje sa obilaskom luka, koje su na ruti. Na ovaj način za samo nedelju dana možete posetiti nekoliko različitih zemalja. Ovo vreme možete iskoristiti na obilazak lokalnih atrakcija, na šoping ili uživanje na nekoj plaži. Za vreme kada je brod na pučini na raspolaganju imate toliko bogatu ponudu, da Vam nikako ne može biti dosadno.

Postoji puno neznanja, a i zabluda o ovoj vrsti odmora.

Osnovna zabluda je da su ona privilegija bogataša. Ovo naprosto nije istina. Cena krstarenja je vec od 400 eura za sedmodnevni odmor. Istini za volju, u ovom aranžmanu ne možete računati na prozor koji gleda na pučinu. Kabine sa prozorom su u startu 20% skuplje.

Cene krstarenja zavise od doba godine, od kraja sveta po kome se plovi (evropska krstarenja su generalno najskuplja), i naravno od broda kojim se plovi. Dodajte avio prevoz, i dobićete ukupnu cenu aranžmana. Najskuplji aranžman košta 25.000 eura po osobi! Podrazumeva plovidbu oko sveta u trajanju od godinu dana.

Kada posmatrate cenu krstarenja računajte da se radi o punom pansionu. U cenu su često uključena bezalkoholna pića i kafa. Sva dešavanja na brodu (poput bioskopa ili pozorišta) su besplatna. To znači da, ukoliko se odlučite da ne napuštate brod, osim za alkohol i suvenire, neće vam trebati pare.

Kruzeri su, kao i hoteli, rangirani po zvezdicama. Dobro je odabrati brod sa 5 zvedica, jer ćete samo tako osetiti sve čari krstarenja. Nije velika razlika u ceni u poređenju sa nižim kategorijama, ali je razlika u usluzi ogromna.

Najnoviji brodovi u ponudi imaju toliko sadržaja, da je to teško i nabrojati. Pored pozorišta i bioskopa, koji su postali standardna ponuda možete očekivati: sportske terene, mini golf, veštacke talase, veštacku stenu, diskoteku, mnogobrojne restorane, kockarnicu, biblioteku, fitnes centar, spa centar, boravak za decu itd. Svaki novonapravljen brod mora zaseniti prethodnike, pa tako brod "Oaza of the seas" ima Central park (park, tj. šumu sa živim biljkama), a "Fridom of the seas" ima ledenu dvoranu. 

Ako nas pitate, uvek bi dva obična mora zamenili jednim krstarenjem. Probajte, i biće Vam jasno zašto tako mislimo.

Cena uključuje: Pun pansion, kafu, sokove, pozorišne predstave, sportsku animaciju, korišćenje bazena ...

Na cenu treba dodati: Lučke takse, napojnice za poslugu, fakultativne izlete, alkoholna pića, spa tretmane ...

Posetite sranicu krstarenja

  ENIGMA putovanja


 
 
 
Untitled Document
    Turisticka agencija
ENIGMA Putovanja
ul. JNA1 - Zeleni tržni centar, 19300 Negotin
tel/fax: 019 541 991
mob: 065 9 546 355
office@enigmaputovanja.rs